Комишуваська селищна рада виграла допомогу від Програми «U-LEAD з Європою»

У березні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила відбір для надання допомоги на модернізацію та створення Центру надання адміністративних послуг. Комишуваська селищна рада не залишилася осторонь та подала заявку, з проханням допомогти у забезпеченні Комишуваського ЦНАП матеріально-технічним оснащенням для надання якісних послуг мешканцям громади.

Комісія з відбору Програми «U-LEAD з Європою», у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 150 кандидатів, серед яких опинилася й Комищуваська ОТГ. Вже протягом травня-липня 2018 року для громади буде складено детальне технічне завдання із зобов’язання.

Отже, наразі, по вул. Б. Хмельницького, 45, смт Комишуваха проводиться реконструкція будівлі, в якій і розташується вищезгаданий Центр надання адміністративних послуг. Як розповіла заступник  селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Надія Заяц, розташування будівлі дуже зручне, поряд знаходяться і адміністрація Комишуваської селищної ради, і зупинки автомобільного транспорту регіонального та місцевого значення.  Важливим є те, що будівля одноповерхова, що дуже зручно для відвідувачів з особливими потребами та людей похилого віку. Завдяки цій програмі, новенькі приміщення будівлі будуть оснащені усім необхідним: від столів до спеціальних комп’ютерних програм.

У ЦНАПі для населення буде надаватися величезний перелік послуг: реєстрація народження, шлюбу, місця проживання, призначення житлових субсидій, різноманітних соціальних пільг та допомог, видача довідок, допомога у вирішенні питань пов’язаних з земельними наділами, державна реєстрація підприємницької діяльності тощо.

Нагадаємо, Програма «U-LEAD з Європою», спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.