Комишуваська ОТГ запрошує туристів на тур вихідного дня

 16 квітня 2019 року в у Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України,  відбулося засідання круглого столу представників об’єднаних територіальних громад Запорізької області з представниками бізнесу, асоціацій та громадських об’єднань, які працюють у сфері розвитку туризму. На заході учасники обговорювали туристичні принади громад, як професійно та цікаво представити привабливі місця для потенційного відвідувача, розвиток інфраструктури тощо.

Привітала учасників круглого столу керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Зинаїда Бойко: “Реформа децентралізації дала об’єднаним територіальним громадам не тільки нові можливості, не лише передала на місця фінанси, а й підштовхнула людей відчувати власну відповідальність за розвиток територій, рахувати гроші і шукати шляхи поповнення бюджету. На сьогодні в області створено 52 ОТГ, протягом найближчого часу з’являться ще три. І кожна з них має свої можливості для розвитку туризму, свої унікальні об’єкти”.

Під час заходу, 10 громад,  презентували ті об’єкти, які вже на сьогодні готові приймати туристів. Тур одного дня запропонували й представники Комишуваської селищної ради. Туристів запрошують відвідати три об’єкти – історичний пам’ятку громади – Микитинську фортецю, духовне серце – Свято-Єлисаветинський жіночій монастир та  природничо-виробничий осередок – форелеву ферму.

Багато із запропонованих об’єктів зацікавили представників турбізнесу. Отримали громади і пропозиції щодо поширення інформації про можливості для відвідування, а також навчання щодо презентації туристичних продуктів та їх облаштування для зручного відпочинку.

Окрім цього, туристичний потенціал Комишуваської та Преображенської громад обговорювався на хвилях Cуспільного радіо Запоріжжя в радіопрограмі «На часі», яке вийде в ефір 17 квітня о 17.20 год. (103,7FM).

Про туристичний потенціал ОТГ Запорізької області та захід із цієї тематики – в сюжеті UA: Запоріжжя