Комишуваська громада включена до переліку ТГ, розташованих в зоні бойових дій

Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  затверджено оновлений перелік громад, що розташовані в районах проведення бойових дій або опинилися в тимчасовій  окупації чи оточенні. Про це повідомили на сайті Мінреінтеграції.

Станом на 09.05.2022 до переліку додалася Комишуваська громада Запорізького району. На основі цього переліку внутрішньо-переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Перелік не є фіксованим документом, він регулярно актуалізується. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням. 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 457 від 16 квітня 2022 року “Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією рф проти України” отримувати щомісячну допомогу від держави мають право наступні категорії осіб:

  • громадяни, які перемістилися з територій, де ведуться бойові дії або тих, які знаходяться у тимчасовій окупації чи в оточенні (блокуванні)
  • громадяни, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг

Допомога для цих категорій надається у наступних розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень;
  • для інших осіб – 2 000 гривень