КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ БУДУТЬ ПОСТУПОВО ПОСЛАБЛЮВАТИСЯ З 5 ЧЕРВНЯ

На засіданні Уряду 3 червня було ухвалено рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень.

Виступаючи на засіданні, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що зараз Україна продовжує перебувати на плато захворюваності.

– Ось уже тиждень кількість тих, хто захворів, у нас фактично і не росте, і не падає. Тому ми маємо залишатися обережними та відповідальними, –   підкреслив він.

При цьому Денис Шмигаль переконаний, що в більшості регіонів ситуація повністю контрольована.

– Тому модель адаптивного карантину дозволила з 1 червня запустити чергову хвилю послаблення карантину. В більшості наших областей була дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також запустилося міжобласне та залізничне сполучення, –  наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що наступні послаблення карантинних обмежень стосуватимуться роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення.

–  З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня –  закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися, –   наголосив Прем’єр-міністр.

З 5 червня дозволяється: приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування за умови дотримання протиепідемічних заходів; особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції; дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м; проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

За матеріалами Урядового порталу