КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВИЗНАЧИВ АДМІНІСТРАТИВНІ ЦЕНТРИ ТА ЗАТВЕРДИВ ТЕРИТОРІЇ ОТГ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

На сайті Кабінету Міністрів України оприлюднено розпорядження «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Запорізької області», відповідно до якого в області визначено 67 територіальних громад.

В Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації зазначають, такі розпорядження затверджено Урядом по кожній області України. Це є завершальним етапом формування адміністративно-територіального устрою базового рівня, оскільки з моменту набрання чинності цих розпоряджень територія України покрита об’єднаними територіальними громадами на 100%.

Крім того, це є підставою для прийняття Центральною виборчою комісією рішення про призначення перших місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад і сільських, селищних, міських голів відповідних територіальних громад у 2020 році.

Уряд також направив на розгляд парламенту проєкт Постанови щодо утворення та ліквідації районів і проєкт Закону щодо впорядкування діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у зв’язку з утворенням і ліквідацією районів. Прийняття цих проєктів стане правовою основою для призначення у 2020 році місцевих виборів депутатів районних рад утворених районів.

Наступним етапом реалізації реформи децентралізації є прийняття проєктів закону про місцеве самоврядування (завантажити), про місцеві державні адміністрації (завантажити), змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансового забезпечення повноважень органів місцевого самоврядування (завантажити). Зазначені проєкти оприлюднені на сайті «Децентралізація» для публічного обговорення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю