За перше півріччя запоріжці сплатили майже 296 мільйонів гривень військового збору

За шість місяців 2019 року платники податків Запоріжжя та області перерахували до державного бюджету 295,9 мільйона гривень військового збору (без показників великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з минулим роком надходження зросли на 46 мільйонів або на 18 відсотків.

У територіальному розрізі найбільші суми забезпечили платники м. Запоріжжя – 157,8 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 39 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 26,6 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – майже 20 мільйонів, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 13,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Головне управління ДФС у Запорізькій області