За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили майже 200 мільйонів

Упродовж січня-вересня 2020 року від запорізьких платників до бюджетів усіх рівнів надійшло 195 мільйонів 400 тисяч гривень екологічного податку (не враховуючи показники великих підприємств, які обслуговуються в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державного бюджету запорізькі підприємства спрямували 105,3 мільйона, до місцевих – понад 90 мільйонів.

Найбільші платежі забезпечили суб’єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 155,8 мільйона, Запорізького району – 18,5 мільйона, м. Запоріжжя – 8,7 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,1 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 2,7 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 2 мільйони, Вільнянського і Новомиколаївського районів – 1,4 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 1,1 мільйона тощо.

Усього в регіоні зареєстровано 2595 платників екологічного податку, які здійснюють викиди шкідливих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у водні об’єкти, а також розміщують, утворюють або зберігають радіоактивні відходи тощо.

Ставки податку залежать від виду забруднюючих речовин або рівня небезпечності відходів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізькі податківці долучилися до Всесвітньої акції озеленення

 

У рамках всеукраїнського проєкту “Озеленення України” керівництво і фахівці податкової служби регіону висадили у Запоріжжі молоді дерева.

Колектив відомства на чолі з начальником Головного управління ДПС у Запорізькій області Романом Афоновим підтримали ініціативу з відновлення екосистеми міста і висадили близько сотні саджанців дубів у південній частині заповідника острова Хортиця.

Нагадаємо, акція “1 000 000 дерев за 24 години” у рамках глобального екологічного проєкту “Озеленення України” проводиться на всій території країни та має на меті привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми країни, а також сформувати позитивний імідж України.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області