Зарічненський старостинський округ провів мітинг “День пам’яті та надії”

З 10 години ранку, 9 травня, біля меморіалу загиблим воїнам, на мітинг-реквієм «День пам’яті та надії» зібралися мешканці с. Зарічне. Під час мітингу ведучі зачитали список воїнів, які загинули при звільнені села у 1943 році, та односельчан, які не повернулися після закінчення війни. Після традиційної хвилини мовчання діти поставили запалені свічки – символ невмирущої пам’яті – на могили перепохованих солдатів.

Як розповіла директор Зарічненського Будинку культури Надія Чередніченко, в заході брали участь не тільки учасники та діти Другої Світової війни, а й бійці сучасного бойового конфлікту, який ведеться на сході нашої країни. Олександр Пересадін, учасник АТО, привітав усіх присутніх зі святами та вручив Медаль Матері

Галині Щелочок, син якої, наразі, знаходиться на передовій. Окрім цього, школярі під час мітингу, вручили бійцю АТО прапор України. На полотнищі з дитячими побажаннями та малюнками виднівся надпис «Ви – переможете, Бо Ви на своїй землі». Олександ Пересадін пообіцяв передати його бійцям, які зараз захищають нашу країну від агресора.

По закінченню мітингу-реквієму та святкового концерту, як розповів в.о. старости Зарічненської сільської ради Сергій Сердюк, на усіх присутніх чекали смачні пиріжки та солдатська каша.