Запорізькі підприємства погасили майже 141 мільйон гривень податкової заборгованості

З початку року завдяки погашенню податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 140,8 мільйона гривень. Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, із загальної суми до державного бюджету направлено 85,3 мільйона, до місцевих – 55,6 мільйона.

За дев’ять місяців поточного року з рахунків боржників стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівки на суму 8,7 мільйона, за рахунок розстрочення податкового боргу до бюджету надійшло майже 6 мільйонів, від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, скарбниці отримали 5,9 мільйона.

За результатами судових рішень погашено заборгованість у розмірі 1,7 мільйона, від реалізації майна, яке знаходиться у податковій заставі, до бюджету залучено 10,6 мільйона, від продажу безхазяйного майна, що перейшло у власність держави та інших позареалізаційних джерел, забезпечені надходження на суму 1,3 мільйона.

Крім того, списано безнадійний податковий борг у сумі 164,3 мільйона, майже 100 мільйонів з яких – у зв’язку з ліквідацією збанкрутілих підприємств.

За матеріалами Головного управління ДФС у Запорізькій області