Запоріжці сплатили понад півмільярда гривень військового збору

За десять місяців запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 511 мільйонів гривень військового збору (без даних великих підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС). Сплачена сума на 77 мільйонів або на 18 відсотків перевищила минулорічну. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

Середньомісячні надходження платежу зросли порівняно з 2018 роком на 7,7 мільйона – до 51 мільйона.

З початку року майже 265 мільйонів гривень забезпечили суб’єкти господарювання та мешканці м. Запоріжжя. Від платників м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів надійшло 63,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 46 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – понад 37 мільйонів, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 22,8 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 18,6 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 15,7 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 15,1 мільйона тощо.

Станом на 1 листопада у м. Запоріжжя та Запорізькій області військовий збір сплачують 70,8 тисячі компаній, підприємців та громадян.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Що потрібно знати працедавцям для оформлення працівника на роботу – запорізькі податківці надали роз’яснення

Повідомлення про прийняття працівника – важлива складова оформлення трудових відносин. Що необхідно знати працедавцям перед допуском робітників – фахівці податкової служби надали консультації під час засідання круглого столу, який сьогодні відбувся в Запорізькому міському центрі зайнятості.

Як повідомила завідувачка сектору розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Бессонова, повідомлення про прийняття на роботу подає керівник підприємства, установи, організації або фізична особа-підприємець до територіальних органів ДПС за місцем обліку. Вона підкреслила, зробити це необхідно до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Документ можна направити до податкової служби в електронній формі з використанням кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Було наголошено, допуск працівника до роботи без повідомлення ДПС є порушенням законодавства, за яке передбачена фінансова відповідальність.

У ході круглого столу роботодавцям роз’яснили аспекти щодо оплати праці, оподаткування заробітних плат ПДФО, ЄСВ і військовим збором, а також застосування податкової соціальної пільги.

Під час спілкування суб’єкти господарювання отримали відповіді на інші питання щодо сплати податків.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Керівник підрозділу ГУ ДФС