Запоріжці сплатили за нерухомість майже 19 мільйонів

У січні до запорізьких місцевих бюджетів надійшло 18 мільйонів 600 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, порівняно із січнем минулого року запоріжці збільшили сплату майже на три мільйона або на 17 відсотків. Зокрема, від підприємств і організацій місцеві скарбниці отримали 17 мільйонів, від громадян – один мільйон 600 тисяч гривень.

Найбільші надходження забезпечили власники нерухомості обласного центру – 6,6 мільйона, мелітопольські та веселівські платники спрямували 2,5 мільйона, якимівські та приазовські – 2,4 мільйона, бердянські і приморські – 1,6 мільйона, вільнянські та новомиколаївські – майже 1,1 мільйона, запорізькі – понад мільйон, василівські та михайлівські – 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, ставки податку на нерухоме майно встановлюються рішеннями сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Фізичні особи сплачують податок тільки за ту площу, яка перевищує пільгову.

Додатково оподатковуються об’єкти житлової нерухомості, площа яких понад 300 квадратних метрів для квартир і 500 квадратних метрів для житлових будинків за ставкою 25000 гривень за кожен об’єкт житлової нерухомості або його частки.

Усього в регіоні станом на початок року нараховується 4 тисячі платників-юридичних та 620 фізичних осіб.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Легалізація праці: роз’яснювальні заходи для запорізьких роботодавців тривають

 

Запорізькі податківці продовжують інформаційну кампанію щодо детінізації трудових відносин.

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району для місцевих роботодавців проведено семінар за участю фахівців Головного управління ДПС у Запорізькій області, Олександрівського управління ГУ ДПС області, управління з питань праці Запорізької міської ради, підрозділів Держпраці, Пенсійного фонду та інших відомств.

Присутнім представникам підприємств і підприємцям нагадали, що наразі контролюючі органи розпочали інспекційні заходи з питань оформлення найманих працівників. За недотримання норм Податкового кодексу та законодавства про працю порушники притягуватимуться до відповідальності.

Завідувачка сектору управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Бессонова докладно розповіла про порядок прийняття працівників на роботу, основні вимоги до оформлення співробітників, виплати доходів та нарахування і сплати податків і зборів із заробітних плат.

Підприємці цікавились наслідками неоформленої праці та правовими аспектами легальної зайнятості.

Крім того, під час семінару працедавцям розповіли про законодавчі новації в сфері оподаткування та надали практичні поради для успішного ведення бізнесу.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

У Запоріжжі із незаконного обігу вилучено алкоголь вартістю понад мільйон гривень

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області вилучили із незаконного обігу велику партію алкоголю.

В рамках проведення операції “Акциз-2020” було встановлено, що на території м. Запоріжжя місцевий житель, який не зареєстрований в якості суб’єкта підприємницької діяльності та не має ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, здійснював продаж алкогольних напоїв. При цьому алкоголь зберігався в нежитловому приміщенні, а реалізовувався – через закриті спеціалізовані групи в месенджерах.

За результатами проведених заходів із незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання понад 9 тисяч пляшок горілки українського виробництва на суму 1,1 мільйона гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області