Запоріжці почали активніше отримувати електронні ключі у податковій службі

У січні мешканці м. Запоріжжя та області отримали у податковій службі 7,5 тисячі кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. Фахівці відділу реєстрації користувачів надали послуги більше 3,2 тисячі відвідувачам.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, порівняно із січнем минулого року кількість клієнтів пунктів видачі електронних ключів зросла майже на 400 осіб, відповідно, сертифікатів видано на 600 більше.

Податківці наголошують, кваліфікований електронний підпис від органів ДПС підтримують декілька десятків державних та приватних систем, зокрема, програмні продукти та онлайн сервіси податкової служби, електронні послуги Міністерства юстиції, Загальнодержавний портал державних закупівель, система ProZorro, Є-Звітність, Електронна звітність Державної служби статистики України, Національне агентство з питань запобігання корупції, Портал електронних послуг пенсійного фонду України, Державна казначейська служба України. З цим переліком можна ознайомитись за посиланням: https://acskidd.gov.ua/partnership.

Нагадаємо, платники мають можливість самостійно формувати сертифікати в режимі онлайн або за допомогою програми, яка доступна для завантаження з інформаційного ресурсу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС: http://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області