ЗАВДЯКИ ЗЕМЕЛЬНИМ ТОРГАМ ЗА МИНУЛИЙ РІК У ПОНАД ДВІЧІ ЗБІЛЬШЕНО ОРЕНДНІ ПЛАТЕЖІ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

За 2019 рік завдяки земельним торгам до місцевих бюджетів Запорізької області спрямовано понад 1,4 млн грн. Земельні торги організовує та проводить Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Як повідомили в обласному управлінні Держгеокадастру, минулого року реалізовано право оренди 25 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель, переданих в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, склала 650,66 га, що вдвічі більше, ніж у 2018 році.

Найбільшу кількість ділянок аграрії орендували у Мелітопольському (дев’ять ділянок), Пологівському (шість ділянок), Чернігівському (три ділянки) та Токмацькому (три ділянки) районах області.

Проведення земельних аукціонів дозволило у 2,1 разу збільшити розмір орендних платежів у порівнянні з їх стартовим розміром, який складає 682,445 грн. У результаті цього місцеві бюджети отримали 1,459 млн гривень. Середній розмір річної орендної плати за результатами торгів склав 19,09 % від нормативної грошової оцінки.

Отримані кошти протягом семи років (таким є термін оренди) надходитимуть до місцевих бюджетів та слугуватимуть підґрунтям для розвитку територій.

Довідково.

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/