Електронний кабінет: зміни до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків онлайн

ДПС запроваджено електронний сервіс, в рамках якого фізична особа через меню «Ведення звітності» приватної частини Електронного кабінету може створювати та направляти до ДПС України: облікову картку фізичної особи – платника податків, яка водночас є заявою для реєстрації в ДРФО, а також заяву про внесення змін в ДРФО.

Також, фізична особа має можливість надати копії документів, необхідних для реєстрації або внесення змін в ДРФО, та обрати контролюючий орган, в який фізична особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію в ДРФО.

Підтвердження подання заяви в ДПС України є отримання першої квитанції в електронному вигляді, в якій зафіксовано дата та час подання заяви.              Інформацію про результат розгляду заяви фізична особа може отримати у вкладці «Вхідні/Вихідні документи: повідомлення про результати обробки Облікової картки фізичної особи – платника податків, повідомлення про результати обробки заяви».

Порядок та процедура внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ДРФО) та отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків регулюються Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженим наказом МФУ від 29.09.2017 №822.