До уваги платників акцизного податку: зміни в роботі програмного забезпечення з приймання та обробки акцизної накладної

В роботу програмного забезпечення з приймання та обробки «Акцизної накладної» внесені контрольні заходи щодо реєстрації акцизних накладних, зокрема:

  • перевіряється особа, що реалізує пальне, на наявність ліцензії.

У разі відсутності у суб’єкта господарювання, який реалізує пальне, діючої або призупиненої ліцензії на право здійснення оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, у реєстрації акцизної накладної на реалізацію пального таким суб’єктом господарювання буде відмовлено.

  • перевіряється доступний обсяг зареєстрованих резервуарів для отримання пального на акцизному складі, на який відвантажується пальне.

У разі відсутності інформації по резервуарам, а також у разі перевищення обсягу отримання, зазначеного в акцизній накладній, достатнього об’єму зареєстрованих  резервуарів на акцизному складі, у реєстрації такої акцизної накладної буде відмовлено.

  • перевіряється допустимий обсяг ТЗ для перевезення пального.

У разі складання акцизної накладної з обсягом пального, який перевищує загальну місткість ємності (секцій), м3 пересувного акцизного складу, у її реєстрації буде відмовлено.

  • Перевіряється отримувач пального – суб’єкт господарювання – не платник акцизного податку, на наявність ліцензії на зберігання пального.

У разі складання акцизної накладної на суб’єкта господарювання – не платника акцизного податку, за виключенням підприємствам, установам та організацій, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету та підприємств, установ та організацій системи державного резерву, у якого відсутня ліцензія на зберігання пального, у її реєстрації буде відмовлено.