До уваги застрахованих осіб

Токмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомляє, що відділенням постійно проводиться лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (далі – ЛКК) лікувально-профілактичного закладу  або жіночої консультації. Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Перелік профілів медичної реабілітації:

  1. 1. Нейрореабілітація: підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них); підгострий період черепно-мозкових травм.
  2. 2. М’язово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних); підгострий період опіків; ревматологічні захворювання.
  3. 3. Кардіо-пульмонарна реабілітація: підгострий період інфаркта міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них); стан після пролікованої нестабільної стенокардії (після оперативних втручань на судинах серця або без них); підгострий період після операцій на серці; підгострий період захворювань легень; підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру; цукровий діабет.
  4. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО: порушення адаптації; розлади пов’язані із споживанням їжі; неорганічні розлади сну; соматоформні розлади; неврастенія.
  5. 5. Реабілітація після оперативних втручань на органах зору: підгострий період після оперативних втручань на органах зору.
  6. 6. Реабілітація при порушені перебігу вагітності: ускладнена вагітність.
  7. 7. Інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення; підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії); підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах.

         Усю необхідну роботу, пов’язану з підготовкою та оформленням документів, необхідних для отримання застрахованою особою лікування, здійснюють працівники Фонду (контактні тел. – (06178) 27858, 0684498337 – Тетяна Кононенко).

Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії  поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

 

Токмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області