Для медиків Комишуваської та Таврійської громад провели публічну консультацію

У Комишуваському будинку культури відбулася публічна консультація на тему “Реформа первинної ланки медичної допомоги: як Комишуваській ОТГ підготуватися до нововведень 2019-го року?”.

Представники ГО “Центр UA” разом із лікарями КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги”, амбулаторій загальної практики сімейної медицини Комишуваської і Таврійської селищної рад обговорили чинну законодавчу рамку нововведень та ключових рекомендацій з ефективного впровадження медичної реформи на місцях.

Ключові питання, які обговорювали учасники публічної консультації стосувалися реорганізації структури надання медичної допомоги на первинній ланці для максимальної  ефективності роботи мережі, забезпечення відповідності табелю оснащення до вимог НСЗУ, а також організації фінансового планування закладу охорони здоров’я.

З поміж позитивних моментів надання медичних послуг на місці, капітального ремонту КНП ЦПМСД та наявності нових автомобілів  для надання швидкої невідкладної допомоги, обговорили і наявні проблеми у впровадженні медичної реформи в Оріхівському районі.

Організаторами публічної консультації виступили ГО “Центр UA” у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”.

Як зазначили консультанти на зустрічі з медичними працівниками,  спілкуватися зі  спеціалістами ГО “Центр UA” можна не тільки по телефону, а й через сторінку на Фейсбуці:   https://www.facebook.com/groups/1873232389441512/ multi_permalinks=1898973813534036&notif_id=1544517137099560&notif_t=group_activity

Презентація  Health-Reform-hromada