Державні реєстратори Комишуваської громади взяли участь у семінарах УДР ГТУЮ Запорізької області

З 8 по 12 липня працівниками відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів УДР ГТУЮ у Запорізькій області було проведено семінарські заняття та вебінари з державними реєстраторами Комишуваської ОТГ.

Окрім представників Комишуваської селищної ради в навчальних заходах взяли участь реєстратори Оріхівського, Запорізького, Вільнянського, Приазовського, Мелітопольського, Кам’янсько-Дніпровського, Більмацького та Веселівського районів, а також Пологівської і Розівської районних державних адміністрацій Запорізької області.

На базі Управління державної реєстрації відбулись семінари з тематики державної реєстрації речових прав на нерухомого майна. Увагу учасників заходу було акцентовано на законодавчих змінах у сфері технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, особливостях державної реєстрації права власності на новозбудовані об’єкти нерухомого майна, юридичній відповідальності та особливостях застосування антикорупційного законодавства у діяльності державних реєстраторів тощо.

Крім того, з державними реєстраторами юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, були обговорені питання щодо законодавчих змін, необхідності проведення звірки відомостей оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та роз’яснено особливості використання відомостей Державного реєстру актів цивільного стану.

Окремо було наголошено на актуальних ініціативах та проектах Мін’юсту, зокрема реєстрації ТОВ за допомогою сервісу в Онлайн будинку юстиції.

Додатково учасники заходів дізнались про нові можливості проекту «Я МАЮ ПРАВО»: щодо захисту прав дітей та жінок; щодо захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг та встановлення Урядом граничного тарифу/ціни на тепло і гарячу воду, щодо реалізації права громадянина на виконання судових рішень тощо.