Денис Шмигаль: У цьому році ми збільшимо зарплати усім медичним працівникам

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 19 червня ухвалив низку рішень щодо захисту лікарів та медичних працівників

Відкриваючи засідання, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що найближчої неділі, 21 червня, в Україні відзначається День медичного працівника.

Очільник Уряду привітав усіх лікарів та медпрацівників з професійним святом, подякував їм за їхню самовіддану роботу та підкреслив: «Враховуючи складну ситуацію з епідемією коронавірусу, ми розуміємо що Україна сьогодні знаходиться в руках медиків. Держава сьогодні – у великому боргу перед своїми медиками і робить усе, щоб їх підтримати. Ми хочемо, щоби наші медики почували себе справді захищеними і їхня робота була не тільки почесною, але і добре оплачуваною. І будемо робити все, аби увага держава до медиків відповідала їх внеску у захист суспільства».

За словами Прем’єр-міністра, урядовою командою було підготовлено низку рішень, які стосуються покращень у медичній сфері. По-перше, це підвищення зарплат. «У цьому році ми збільшимо витрати на медицину сумарно на майже 8 млрд грн. Я розумію, що в умовах економічної кризи – це буде непросто зробити, але це буде зроблено. Це наш обов’язок перед лікарями і перед медпрацівниками», – зазначив Денис Шмигаль.

Окрім підвищення зарплат лікарям, як заявив він, Уряд хоче змінити і тарифи, за якими відбувається лікування. Таким чином держава буде витрачати значно більше коштів на пацієнтів і лікарям не треба буде більше економити на лікуванні українців.

«Останні два місяці ми бачили проблеми в медицині, обіцяли, що значно дофінансуємо потреби медиків, і сьогодні ми цю обіцянку виконуємо. На екстрену медицину держава додатково виділяє майже 1,3 млрд грн. Це дасть змогу нашим фельдшерам значно покращити умови, в яких вони надають таку важливу допомогу всім українцям», – заявив Прем’єр-міністр.

Крім того, він додав, що ці кроки щодо підвищення зарплат лікарям та збільшення фінансування програм щодо лікування захворювань – це лише початок змін, які запускаються в медичній системі… «Президент Володимир Зеленський, я особисто та Міністр охорони здоров’я давали українцям обіцянку, що ми не допустимо закриття лікарень та звільнення лікарів. Аби наші слова були не пустими обіцянками, ми виділяємо додаткові 2,3 млрд грн на ті заклади, які зараз критично недофінансовані. Протитуберкульозні заклади, інфекційні та реабілітаційні лікарні, психіатрія, – отримують необхідні кошти, а головне час, аби реформуватися та покращити свій стан», – підсумував Денис Шмигаль.

 

За матеріалами Урядового порталу