Головна кузня запорізьких олімпійців перетворюється на сучасний спортивний заклад

У Запорізькій області триває реконструкція головного осередку чемпіонів найпрестижніших змагань – обласної школи вищої спортивної майстерності.

Заклад реконструюють в рамках програми Президента України «Велике будівництво». В результаті реконструкції оновлять зовнішній і внутрішній вигляд  ШВСМ, крім того школа отримає новий критий басейн, зал дзюдо, медпункт, роздягальні, фітнес-залу, душові та кабінети для тренерів.

Днями голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Едуард Брутман відвідали ШВСМ з інспекцією. 

За інформацією підрядника, рівень готовності об´єкта на сьогодні становить 69-73%.  Щоденно на обʼєкті  працює понад 40 будівельників. Сьогодні одночасно ведуться фасадні та внутрішні роботи, монтуються склоблоки та роботи на покрівлі, здійснюється заміна зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж.

За словами очільника області Олександра Старуха, на реконструкцію Школи вищої спортивної майстерності у цьому році з усіх джерел фінансування спрямовано 106 млн грн, з них 60 мільйонів – це пряма субвенція з державного бюджету, 39,8 мільйонів гривень – кошти Державного фонду регіонального розвитку та 6 млн грн – обласні кошти на умовах співфінансування. Проблем з фінансуванням немає.

Як зазначив Олександр Старух, з червня поточного року, коли на ШВСМ почав працювати новий підрядник, зроблено більше, ніж за чотири   попередні роки  будівництва кількома різними підрядниками. Під час спілкування з будівельниками  голова ОДА звернув увагу на неприпустимість зниження якості робіт за рахунок швидкості.