Голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян прийняв участь у заході з головами об’єднаних територіальних громад

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін провів зустріч з головами об’єднаних територіальних громад, представниками Місцевої Асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області».  Також у заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Федоров та керівниця апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

Керівники територій окреслили існуючі проблеми на місцях та обговорили шляхи їх вирішення.

Віталій Боговін наголосив, що наразі Запорізька область перебуває під пильною увагою Уряду та Президента України. Особлива увага центральної влади направлена на ремонт та розбудову доріг регіону, а також запорізьких мостів. Саме з ОТГ розпочинається ініциатива та фундамент будівництва.

Голови громад акцентували увагу на необхідності розвитку територій на місцях, будівництві амбулаторій, якісному ремонті доріг тощо.

–  Обласна влада завжди буде підтримувати ініціативи ОТГ. Про всі проблемні питання ви можете особисто доповідати. Ми разом будемо шукати шляхи їх вирішення. Я не допущу свавілля та безладу на територіях. Всі проблемні питання будуть адресовані прокуратурі. Хаос чи монополія – не допустимі явища, всі питання ми будемо вирішувати на законодавчому рівні, – наголосив Віталій Боговін.

В ході зустрічі обговорено деякі питання, що найбільше турбують об’єднані територіальні громади: про орендну плату за сумісний підвіс вуличного освітлення населених пунктів, про відновлення фінансування проєктів з фондів депутатів обласної ради, про проблеми тендерних закупівель, про незаконну вирубку лісосмуг, про вимоги пожежної безпеки до навчальних закладів, про орендну плату за землю, про вивіз сміття та інші. Кожен учасник мав можливість висловити свою думку та надати пропозиції.

На завершення Віталій Боговін запропонував проводити такі зустрічі щомісячно, як майданчик для конструктивного діалогу між владою та громадами з метою оперативного спільного вирішення актуальних питань.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/