Голова громади Юрій Карапетян дав офіційну відповідь щодо репортажу про утилізацію на території смт Комишуваха небезпечних відходів

Вчора на телеканалі «ICTV» у програмі «Надзвичайні новини» вийшов матеріал під назвою «Хімічні відходи, шприци та кров. На Запоріжжі хімічні відходи викидають біля житлових будинків». Сюжет був присвячений утилізації на території смт Комишуваха небезпечних відходів ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія».

У зв’язку з цим, голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян дав офіційну відповідь:

«Інформація про діяльність на території смт Комишуваха даного підприємства недостовірна. Два роки тому, коли я став головою Комишуваської  селищної ради, ми неодноразово зверталися до правоохороних органів, Оріхівської райдержадміністрації та Державної екологічної інспекції Запорізької області щодо перевірки діяльності ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія». Але під час виїздів перевіряючих комісій, жодній, без відповідного рішення суду, бо це приватна власність, на територію підприємства не вдалося потрапити.

Заява кореспондента про те, що «саме місцеві чиновники здали в оренду цю територію» неправдива. За ст. 12 Земельного Кодексу визначено, що до повноважень селищних рад належить здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності,  додержанням земельного та екологічного законодавства.

До 2019 року, коли нам передали землі в згадану мною комунальну власність, повноваження щодо розпорядження цією земельною ділянкою належало Оріхівській районній державній адміністрації та Головному управлінню Держгеокадастру.  Договір на оренду земельної ділянки №28 від 4 травня 2007 року, з цільовим призначенням «для обслуговування виробничих споруд» площею 8,2849 га, керівництво ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» підписало з Оріхівською РДА, а ніяк не з місцевою владою.

Обвинувачення районного депутата Віталія Бородая, про те, що  на отруєнні населення смт Комишувахи, заробляються мільйони безпідставні. Хочеться спитати у нього, як депутата від району, де ж він був,  і чому не перешкодив підписанню угоди на право провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами у власному селищі?

На офіційному сайті Міністерства екології та природних ресурсів України є офіційне підтвердження про ту роботу, яку злагоджено виконують і екологічна держінспекція, і правоохоронні органи, і керівництво району, і Комишуваська селищна рада – це анулювання ліцензії вищезгаданому товариству.

Наразі, офіційне звернення від депутата Оріхівської районної ради Віталія Миколайовича Бородая щодо виявлення ним ємкості з невідомою речовиною, було перенаправлене до Державної екологічної інспекції у Запорізькій області. Також, ми звернулися до компетентних органів району та області для проведення  розслідування, що ж насправді діється на території орендаря ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія» з подальшим вирішенням проблеми».

 

Офіційне повідомлення Міністерства екології та природних ресурсів України щодо перевірок ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія»:

http://old.menr.gov.ua/rezultaty-perevirok-doderzhannya-litsenziantamy-litsenziynykh-umov-povodzhennya-z-nebezpechnymy-vidkhodam/5709-tov-nvp-zaporizhpromekolohiya