В облдержадміністрації відбулась нарада з питань земельної реформи

Відбулась нарада  першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова з головами районних державних адміністрацій, територіальних громад, керівників територіальних органів з питань земельної реформи та взаємодії. У ній взяли участь перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та заступник голови Всеукраїнської асоціації громад з виконавчої роботи – виконавчий директор Іван Слободяник. Селищний голова Юрій Карапетян також прийняв участь у нараді.

За словами Володимира Шустова, Запорізька область  має великі можливості для аграрного розвитку. Область тримає лідерські позиції з вирощування зернових, повністю задовольняє власні потреби у продовольстві та може значно збільшити його поставки на експорт.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України  Тарас Висоцький наголосив присутнім головам громад на вигодах від передачі державних сільськогосподарських земель у комунальну власність та від вступу у дію закону “Про просторове планування громад”. Ці законодавчі зміни дозволяють громадам як справжнім господарям використовувати земельні ресурси з максимальною ефективністю на потреби свого розвитку.

Іван Слободяник підкреслив необхідность підтримки громад під час таких фундаментальних реформ. «Всеукраїнська асоціація громад готова до плідної співпраці з територіями», – відзначив він.