В Новотроїцькому старостинському окрузі відбулися збори мешканців щодо земельних питань

В с. Жовта Круча Новотроїцького старостинського округу № 4 відбулися загальні збори громадян. На порядок денний було винесено  два питання щодо тимчасової передачі в оренду мешканцям с. Славне та с. Веселе Новотроїцького старостинського округу № 4 сінокосів та пасовищ і порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок в частині сільськогосподарських угідь сіножаті і пасовищ членам колишнього КСП ім. Горького.

В роботі зборів взяли участь селищний голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян, в.о. старости Новотроїцького старостинського округу Олена Світлицька та представники Запорізької філії ДЗК.

Під час громадського обговорення присутні на зборах одноголосно вирішили, що сіножаті та пасовища, на зазначеній вище території, в оренду не передавати, а залишити для загального використання під сінокосіння та випасання худоби.

Щодо питання про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок в частині сільськогосподарських угідь пасовищ власникам земельних часток (паїв), очільник громади повідомив, що розподіл цих земель необхідно провести до 1 січня 2025 року. Для приведення у відповідність площ зазначених земельних ділянок необхідно землевпорядній організації, яка буде виконувати дану роботу, провести їх інвентаризацію.

З вищезазначеного питання інформацію надали представники Запорізької філії ДЗК. Вони повідомили, що для проведення інвентаризації, потрібно провести збори власників земельних часток (паїв) у кількості не менше 2/3 частини від загального списку пайщиків. Протокол зборів із списком присутніх та їх підписами, а також копіями сертифікатів на право на земельну частку (пай) направити на розгляд депутатів Комишуваської селищної ради для прийняття рішення про дозвіл на розробку проекту організації території.

Під час зборів,  до селищного голови Юрія  Карапетяна, в усній формі, зверталися мешканці округу, з приводу виділення земельних ділянок площею до 2-х га для ведення особистого селянського господарства, на що він повідомив, що першочергове виділення таких земельних ділянок буде надаватися учасникам АТО, інвалідам, сиротам, багатодітним тощо.

Наприкінці зібрання, учасники заходу доручили в.о. старості Олені Світлицькій вивчити питання щодо оформлення довіреностей від членів колишнього КСП ім. Горького на представлення їх інтересів на зборах з розпаювання та дозволу підпису за них на документах іншими особами згідно чинного законодавства.