В Комишуваській ОТГ пройшло навчання  для  груп самодопомоги смт. Комишуваха, селища Зарічне, селища Щасливе

08.02.2020 року відбувся тренінг з розробки проектів для груп самодопомоги Комишуваської громади. Багато корисної та важливої інформації ми отримали завдяки досвідченій тренерці  Наталії Селюковій. Здобули нових знань та практичних навичок з проектного менеджменту. Працюючи в групах  вчилися визначати проблему, формувати мету та завдання проекту. Спираючись на гендерний профіль громади, розроблений групами самодопомоги та Українським жіночим фондом, працювати було легше та зручніше.

15.02.2020 відбувся тренінг: «Протидія гендерно-обумовленого та домашнього насильства». Захід проводила тренерка Олена Моргун. Це дуже складна та болюча тема для нашого суспільства.  Учасниці тренінгу навчилися відрізняти та ідентифікувати гендерне насильство від інших видів насильства, дізналися про його причини та наслідки, психологічні чинники, які впливають на його виникнення, виявляти факти насильства та який існує алгоритм реагування уповноважених структур.

Попереду написання проектів, завдяки роботі тренерів учасниці тренінгів отримали необхідні знання та навички, отримана інформація значно підвищить якість проектних заявок.

Тренінги відбулися в рамках проекту «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей», який впроваджується  Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки / UN Women Ukraine), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.