В Комишуваській громаді відбулася велоестафета “Єдність в ім’я Перемоги”

7 травня 2019 року, по старостинським округам Комишуваської селищної ради, відбулися велоестафети під назвою «Єдність в ім’я Перемоги».

Захід на території громади вже став традиційним. Він присвячений пам’яті загиблим і організовано з метою розвитку патріотичних почуттів молоді, виховання в неї пошани до історичної пам’яті, дбайливого ставлення до національних багатств і рідного краю, привернення уваги до подій  1939-1945 років, підтримка ідеї єдності, миру та перемоги.

В смт Комишуваха старт відбувся з Меморіалу пам’яті загиблим в роки Другої Світової війни 1939-1943 рр., який розташований біля Комишуваського БК. Учасники велоестафети відвідали Братські могили на Жовтневому та Центральному кладовищі, а також старому кладовищі, яке знаходиться поблизу автовокзалу селища. Під час проїзду, активні мешканці поклали вінки та вшанували хвилиною пам’яті тих, хто віддав життя за свою країну, родину, землю.

Підтримали велоестафету «Єдність в ім’я Перемоги» активне підростаюче покоління та  мешканці с. Новоіванівка,  Новоіванівського старостинськог округу №2. Вони вшанували пам’ять воїнів-героїв біля Братської могили, яка знаходиться в центрі села.

Підхопили велоестафету й юні мешканці Щасливського старостинського округу №6.  Як розповіла в.о старости округу Галина Северин, учні Щасливської філії КЗ «НВК «Джерело» відвідали місце першого поховання загиблих під час Другої світової війни та вшанували пам’ять визволителів на Меморіальному комплексі, де поховано семеро солдат.

Велоестафета «Єдність в ім’я Перемоги» відбулася у Новояковлівському старостинському окрузі №5. За словами директора Новояковлівського будинку культури Євгенії Прокопенко, в заході взяли участь мешканці сел Новояковлівка та Магдалинівка, а також учні Магдалинівської філії  КЗ «НВК «Джерело». Усі разом, і великі, і малі, квітами та хвилиною мовчання, вшанували пам’ять визволителів нашого краю від нацистів на Братських могилах с. Магдалинівка, с. Запасне,  та с. Новояковлівка.

Не залишились осторонь і мешканці Новотроїцького старостинського округу №4. Маршрут велоестафети розпочався біля пам’ятника загиблим в роки Другої світової війни 1939-1943рр с. Новотроїцьке. Після покладання квітів та вшанування воїнів хвилиною мовчання, учасники заходу рушили до пам’ятнику загиблим визволителям  в с. Новорозівка. Завершальною зупинкою став меморіальний  комплекс с. Жовта Круча.

Провели велоестафету пам’яті активні мешканці Зарічненського старостинського округу № 1. Вони відвідали Братську могилу в с. Жовтеньке та пам’ятник-меморіал загиблим воїнам Другої світової війни селища Зарічне.

Братську могилу селища Новотавричеське відвідали під час велоестафети «Єдність в ім’я Перемоги» учні КЗ «Новотавричеська ЗОШ І – ІІІ ст». Квітами та хвилиною мовчання  вони вшанували пам’ять героїв Другої світової війни.