В Комишуваській громаді впроваджуватиметься проект із запобігання насильства в громадських місцях

З метою об’єднання представників та представниць місцевих органів влади та поліції, надавачів психологічних та медичних послуг, а також членів жіночих об’єднань, для обговорення та спільного аналізу проблем гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства та безпеки жінок у громаді, їх ризиків, потреб у послугах, обговорення та узгодження можливої схеми перенаправлення, а також залучення усіх представників до формування ґендерно-інклюзивних планів для покращення безпеки у громаді, 15 квітня відбулася інформаційно-навчальна зустріч активних мешканців громади з регіональною координаторкою проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у Східній Україні» Оленою Єсипенко.

Як розповіла Оленою Єсипенко: «Термін реалізації вищезазначеного проекту  з січня 2019 по грудень 2021 рр. Він впроваджується у трьох областях – Запорізькій, Луганській, Донецькій на територіях 29 громад. Проект «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у Східній Україні» спрямований на, по – перше, мобілізацію жінок, дівчат, чоловіків і хлопчиків на рівні громади на користь шанобливих ненасильницьких стосунків, ґендерної рівності та безпеки у громадських місцях, по- друге, підвищення спроможності правоохоронних органів щодо профілактики ґендерно зумовленого, у т.ч. домашнього, насильства, по-третє, надання допомоги регіональним та місцевим органам місцевого самоврядування та державним органам влади щодо створення ґендерно-орієнтованих програм та бюджетів».

Під час тренінгу учасники ознайомилися з поняттям ґендерно зумовленого  та домашнього насильства, правовими аспектами та законодавчою базою та обговорили механізми вирішення ключових проблем, які б допомогли захистити жінок та створити безпечну громаду.

Для довідки: Проект «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у східній Україні» реалізовується в рамках проектів Структури ООН Жінки на сході України за фінансування урядів Норвегії та Данії, а також Об’єднаної програми ООН Жінки, Програми розвитку ООН, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Фонду народонаселення ООН «Підтримка Євросоюзу на Сході України – відновлення, встановлення миру та управління», що фінансується Європейським Союзом, у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».