В Києві пройшов ІІІ Міжнародний Саміт мерів

9 жовтня 2018 року в Києві пройшов третій щорічний  Міжнародний Саміт мерів. В ньому взяв участь голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян. Як розповів очільник громади: «Більше 150 мерів, і їх депутатів зі всієї України, разом зі своїми іноземними колегами з 10 країн зібралися в Києві на міжнародній зустрічі. Вона була зосереджена на співпраці як інструменті трансформації міста задля потреб жителів. Саміт працював за трьома основними напрямкам співпраці: співпраця міста з громадянським суспільством та активними громадянами, співпраця міста з бізнесом та співпраця між містами-побратимами.»

Міжнародний Саміт мерів (IMS) заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування та фахівцями місцевого розвитку світового рівня. Щорічний Саміт об’єднує визначних мерів міст з усього світу і дає змогу обговорити сучасні тенденції у розвитку міст, інновації, презентувати найкращий міжнародний і місцевий досвід міського управління та поділитися історіями успіху українських міст у різних сферах.

Саміт відбувся за підтримки Прем’єр-міністра України та мера Києва, а  організатором заходу виступив Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 172 млн. доларів США у 127 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,5 млрд доларів в компанії України та Молдови.

Офіційними партнерами міжнародного Саміту в цьому році виступили Офіційний імпортер Mercedes-Benz в Україні, ” Данфос Украина “,” Interprojekt Gmbh “,” Sup “, VISA та багато інших.