Візит Голови офісу ООН Жінки в Україні до Комишуваської громади

10 вересня у приміщенні Комишуваського будинку культури відбулася зустріч голови громади Юрія Карапетяна з Ерікою Квапіловою, головою офісу Структури ООН Жінки в Україні з метою представлення другої фази проекту «Розбудова демократичного, мирного та гендерно-рівноправного суспільства в Україні», а також обговорення поточної і майбутньої співпраці.

Починаючи з 2018 року ООН Жінки в Запорізькій області надає підтримку регіональним та місцевим органам влади у включенні гендерних питань у процеси децентралізації та управління, запобігання гендерно-зумовленому насильству та локалізації порядку денного Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки. Мир. Безпека”. Перша фаза проекту «Розбудова демократичного, мирного та гендерно-рівноправного суспільства в Україні» реалізувалася у партнерстві із Запорізькою облдержадміністрацією і п’ятьма об’єднаними громадами, включаючи Комишуваську. З метою продовження започаткованої співпраці ООН Жінки за підтримки Уряду Норвегії розпочала другу фазу проекту. В пріоритеті – боротьба з гендерними стереотипами, запобігання гендерно-зумовленому насильству та покращення громадської безпеки для жінок і дівчат. Проєкт передбачає досягнення таких результатів, як зміцнення здатності жінок сприяти запобіганню конфліктам, їхньому вирішенню та постконфліктному відновленню, збільшення спроможності жінок брати змістовну участь у заходах з запобігання конфліктам, їхньому вирішенні та відновленні після конфліктів, збільшення кількості груп самодопомоги, забезпечення безпеки людини та гендерної рівності.

На початку другої фази Проекту важливим етапом є аналіз потреб та пріоритетів місцевих партнерів для того, щоб розробити відповідні стратегії ефективного партнерства та оперативної підтримки. Під час зустрічі були обговорені ключові пріоритети та потреби різних груп жінок та чоловіків, які проживають на території громади і визначено сфери подальшої співпраці. В зустрічі також приймали участь заступник селищного голови Надія Заяц і староста Щасливського старостинського округу Галина Северин. Після зустрічі з очільником громади голова  офісу ООН Жінки в Україні відвідала Жіночий центр у с. Щасливе, створений в рамках першої фази Проекту, де зустрілась із членкинями ГСД та мобілізаторкою громади для обговорення поточних потреб.