ВІДПОВІДАЄМО НА ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ НАШИХ ЖИТЕЛІВ

За минулу добу Запорізький обласний контакт-центр отримав 155 звернень на гарячу лінію. Жителів області у більшості турбують питання, що пов’язані з карантинними та обмежувальними заходами. Таких звернень надійшло 118.

Епідеміологи Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ повідомляють, епідеміологічна ситуація в області контрольована. Більшість зафіксованих випадків виявлено у пацієнтів, що повернулись з-за кордону. І зараз найкращий спосіб захистити себе – залишатися вдома. Після того, як 24 березня Запорізька область отримала медичний вантаж, епідеміологи роблять ПЛР-тести на місці, не чекаючи результатів декілька днів.

Також на гарячу лінію надходили питання, що у деяких медичних закладах відмовляються брати зразки для дослідження на коронавірусну хворобу. Про випадки відмови від проведення дослідження на коронавірусну інфекцію, за наявності відповідних симптомів, просимо повідомляти на гарячу лінію. Запорізька обласна гаряча лінія працює цілодобово за номером: 0-800-503-508.

Більше детально про визначення контактних осіб та алгоритм дій медиків ми писали раніше.

Щодо питань у галузі житлово-комунального господарства. 17 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби». Так, відповідно до Закону постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами, а також послуга з управління багатоквартирним будинком, здійснюються безперервно; також громадянам України надаються певні відтермінування в строках сплати за комунальні послуги під час дії карантину та 30 днів після його скасування. Детальні роз’яснення тут.

Нагадаємо, в Україні до 24 квітня продовжено карантин та, відповідно, усі обмежувальні заходи. Які саме обмеження діють читайте за посиланням.

На сайті облдержадміністрації постійно оновлюється інформація в розділі «Все про коронавірус». Тут є: інформаційні, фото-, відеоматеріали на будь-які теми. А головне, з офіційних джерел. Не забувайте про основні рекомендації від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/