Відбулася зустріч голів ОТГ з очільниками Оріхівської райради та райдержадміністрації

В  малому залі КЗ «Територіальний будинок культури» Комишуваської селищної ради 11 червня 2018 року відбулася виїзна нарада  голови Оріхівської районної ради Каріни Дудніченко, голови Оріхівської районної державної адміністрації Максима Проценка з головами об’єднаних територіальних громад району.

На зібранні обговорювалися  наступні питання: виконання графіку робіт райавтодором  ремонту доріг, профілактика ботулізму, боротьба зі стихійними ринками  тощо.

На зустрічі голів начальник філії «Оріхівський райавтодор» Андрій Шпинь ознайомив присутніх із станом справ щодо ремонту доріг району, але зазначив, що через нестачу асфальту графік робіт зривається. Під час докладу керівництва райавтодору, голова Комишуваської ОТГ Юрій Карапетян наголосив на якнайшвидшому ремонті дороги що з’єднує с. Калинівку з с. Новотавричеськ. Через бездоріжжя в с. Калинівка відмовилися їздити автоперевізники, шкільний автобус та  ті, хто має автівки їздять по грунтовим дорогам, а в негоду селище залишається відрізаним. Неодноразово це питання озвучувалося керівництвом ОТГ по різним інстанціям, але «віз», як то кажуть, й донині не зрушив з місця. Коли зможуть райавтодор зробити цей відрізок дороги Андрій Шпинь відповісти не зміг, тому спільно з головою райдержадміністрації Максимом Проценко, було вирішено звернутися за допомогою до заступника голови Запорізької ОДА Віктора Скоблікова.

Із доповіддю про стан санітарно-епідеміологічної ситуації по району та області виступив начальник Орхівського районного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.

Він наголосив на необхідності поширювати  інформацію серед населення щодо профілактики ботулізму, так як наразі вакцина відсутня. Та акцентував на простих правилах, які захистять мешканців громади від тяжкого захворювання – не вживати гриби домашнього консервування, копченої та в’яленої риби, м’ясних та ковбасних виробів, бобових консервів.

На виїзній нараді обговорювалися не лише проблемні питання, але й обмінювалися досвідом роботи. Так директор КП «Комишуваський комунальник» Олександр Галкін розповів, що для успішної роботи підприємства селищна рада допомогла у фінансуванні й закупівлі техніки, й у формуванні бригади з благоустрою. Наразі комунальне підприємство  не збиткова організація, за допомогою впровадження різних енергозберігаючих установок вже виходить на невеличкий прибуток. Виконує «Комишуваський комунальник» роботи з водопостачання та водовідведення в  смт Комишуваха, с. Зарічне, Григорівське, Калинівка. Як зазначив Олександр Галкін, в  подальшому планується надавати вищезазначені  послуги мешканцям с. Новояковлівка, Магдалинівка, Вільне, Кирпотине, Тарасівка та Новотавричеське.