Відбулась робоча зустріч з посадовими особами органів місцевого самоврядування з питань вчинення нотаріальних дій

Управлінням з питань нотаріату продовжується робота щодо удосконалення наявних форм і методів роботи по нотаріальному обслуговуванню населення.

Так, в Комишуваському будинку культури було проведено робочу зустріч з посадовими особами органів місцевого самоврядування Оріхівського району Запорізької області з метою напрацювання єдиної практики та вирішення проблемних питань, які виникають під час вчинення ними нотаріальних дій.

Під час робочої наради, зокрема, були розглянуті питання щодо можливості проходження посадовими особами органів місцевого самоврядування стажування для набуття практичного досвіду та професійного рівня щодо вчинення нотаріальних дій з питань оформлення спадкових прав.

В рамках робочої наради начальник відділу аналітично-методичного забезпечення діяльності нотаріату Управління з питань нотаріату Лєміш Н.Є. та завідуюча Оріхівської державної нотаріальної контори Зайцева А.С. відповіли на актуальні запитання присутніх щодо організації роботи та вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування. Крім того, присутніх осіб було ознайомлено з ключовими ідеями проекту «Я маю право!», покликаного підвищити рівень правової свідомості громадян. В рамках зустрічі присутнім були розповсюджені інформаційні буклети «Суд за участі присяжних», «Послуги ЦНАП: зручно та швидко», «Відповідальне батьківство», тощо.