Вебінар “Електронна звітність: Просто про сучасне”

Досі подаєте звіти “на папері”? Це довго і незручно. А скоро ще й річна звітність…

Пропонуємо долучитись до більшості платників, які для взаємодії з податковою службою використовують e-mail та Електронний кабінет.

Які переваги і можливості дистанційних послуг – дивіться вебінар “Електронна звітність: Просто про сучасне”.

Спікери: Олена Щедровська, заступник начальника ГУ ДПС у Запорізькій області, Ольга Романенко, фахівець ГУ ДПС у Запорізькій області.

Коли? У середу, 16 грудня о 14-00.

Де? На каналі ДПС Запоріжжя в Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCM9GDhiRJWMQZ-FcjLqsH8g

Зберігайте дистанцію, користуйтесь перевагами онлайн сервісів!

 

 

У Запорізькій області легалізовано працю 7290 громадян

 

З початку року фахівці податкової служби регіону разом із представниками органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у складі спільних робочих груп проводили превентивну роботу з керівниками підприємств і підприємцями.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у результаті роз’яснювальних заходів роботодавці добровільно оформили 7290 працівників. Їм було виплачено 37,2 мільйона гривень доходу, а це, в середньому, 5 тисяч гривень на одну особу.

Додаткові надходження до бюджетів склали 15,4 мільйона гривень, зокрема, 6,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 8,2 мільйона гривень єдиного внеску та 500 тисяч гривень військового збору.

Крім того, завдяки контрольним заходам було виявлено 153 особи, які здійснювали трудову діяльність без належного оформлення. Матеріали перевірок надіслані до ГУ Держпраці для вжиття відповідних заходів.

Також податківці провели 296 документальних перевірок суб’єктів господарювання, які мали ризики щодо ухилення від оподаткування під час виплати заробітної плати співробітникам. За виявлені порушення донараховано 20,5 мільйона гривень, у тому числі 17,3 мільйона податку на доходи фізичних осіб, 2,3 мільйона єдиного внеску та 900 тисяч гривень військового збору. На даний час з цієї суми скарбниці отримали 3,4 мільйона гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

 

У запорізьких “підпільників” виявлено 2,5 тони підакцизної продукції

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області в рамках операції “Акциз-2020” та кримінального провадження за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України встановили факт зберігання 2,5 тони рідини з характерним запахом спирту, призначеної для подальшої реалізації.

За результатами обшуків вилучено 2,5 тони спиртової рідини, а також алкогольні напої без марок акцизного податку України встановленого зразка та автотранспортний засіб, який використовувався для перевезення нелегально виготовленої підакцизної продукції.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області