Бібліотеки Комишуваської громади підготувалися до Дня захисника України та Дня українського козацтва

В Україні 14 жовтня  святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято дуже молоде – День захисників та захисниць України.
Свята усі ці взаємопов’язані і виникали послідовно. День Покрови Пресвятої Богородиці вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва, бо Пресвята Богородиця в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових, які боронили нашу землю від ворогів.

До дня Українського козацтва та До дня захисника України, що відзначається в Україні 14 жовтня в Комишуваській бібліотеці для дорослих представлена книжкова виставка “Мужність і відвага крізь віки! Присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні. Свято Українського козацтва співпадає З Днем захисника України.На книжкових полицях виставки представлені книги про подвиги воїнів- захисників.Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашої бібліотеки:

В Новотавричеській сільській бібліотеці-філії оформлена тематична полиця До дня захисника України ” За нами-правда.” Велике спасибі нашим землякам. Вітаємо всих захисників України зі святом. Миру всім нам!

Зарічненська сільська бібліотека-філія представляє книжкову виставку-“Дні козацької слави”:

До вашої уваги в Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей представлена книжкова виставка “Козацька слава – не вмре, не згине”. На виставці представлені книги, з яких можна дізнатися багато цікавих фактів про козаків, їх історію та звичаї. Тож запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки, переглянути виставку:

Також в Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей оформлено інформаційний куточок ” Українці – нація героїв”:

В Новоіванівській сільській бібліотеці-філії представлена до дня українського козацтва тематична викладка літератури” Їм славу дала Україна”.з книг можна дізнатися про історію,звичаї та культуру українського козацтва:

День захисника України  – це особливе свято – свято мужності і відваги. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці береже мир та спокій у нашій державі.
Зі святом всіх!