Бібліотеки Комишуваської громади зустрічають День української писемності та мови

9 листопада відзначають День української писемності і мови. В Зарічненській сільській бібліотеці-філії до свята оформлено книжкову виставку”Наша мова-калинова”.На поличках виставки відвідувачі можуть ознайомитися з цікавими виданнями з граматики,лексики,орфографії української мови,а також з різноманітними словниками.

Рідна мова – це та мова з якою ми з вами спілкуємося. Це те, що робить народ, народом. Без мови не було б цілої нації. Мова-це характер народу. В Яснополянській сільській бібліотеці зроблено світлини до дня мови.

 

В Комишуваській бібліотеці для дорослих представлена книжкова виставка”Мова-духовне багатство народу”,в якій представлені книги з української мови.Ця виставка спрямована на підтримку рідної мови,її вивчення та розвитку пропаганди й популяризації української книги.

Мова людини-це показник її вихованості, культури,розуму і мудрості.Мова у нас красива і багата, мелодійна і щира,як і душа українського народу.В Оленівській сільській бібліотеці-філії для відвідувачів підготовлена книжкова виставка,, Душа народу бринить у слові”.На ній представлені видання українських письменників.

До Дня української писемності та мови в Новотавричеській бібліотеці-філії для читачів оформлена книжкова виставка: “Наша мова колискова.” Представлені видання увраїнських письменників.

В Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей підготовлена книжкова виставка “Рідна мова – чарівна і світанкова”
На ній представлені видання з історії української мови, мовно- стилістичні поради, експрес- уроки та різні словники.
Українська мова – одна з наймилозвучнішій у світі, але мову творять люди, тобто ми з вами, тому від нас залежить її майбутнє.

9 листопада в Україні відзначають ще одне свято –
Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.
До цього дня в Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей представлена до вашої уваги книжкова виставка “Талант та праця: серцем та душею”. Запрошуємо відвідати виставку та познайомитися з видатними людьми з різних жанрів культури.
Представлені видання зацікавлять читачів різними розповідями та фактами.