Бібліотеки громади підготувалися до Дня Соборності України

22січня наша країна відзначає величне національне свято- День Соборності України. З нагоди цієї дати в Комишуваській бібліотеці для дорослих підготовлена книжкова виставка”Одна єдина Соборна Україна”,на якій представлена література,що висвітлює найважливіші події в історії України- передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності,ідеї побудови української, самостійної соборної Держави.

В Новотавричеській сільській бібліотеці-філії оформлена тем.полиця:” Україно моя, Україно, моя віра, надія й любов.” До дня Соборності України. 22 січня 1919 року відбулася знаменна подія в історії українського народу- об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу.

Зарічненська сільська бібліотека – філія оформила перегляд літератури”Соборна мати Україна,одна на всіх, як оберіг”

22 січня знаковий день в історії України – День Соборності України. Це свято відзначають на честь проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день здійснилася віковічна мрія українців, об’єднатися в єдину державу: тоді злилися століттями відірвані одна від одної частинки України.
Шкільний бібліотекар Кривонос Людмила та бібліотекар селищної бібліотеки для дітей Сахно Галина завітали до школи початкових класів.
Для учнів 2 – В класу бібліотекарі провели виховний захід: інтерактивну гру – вікторину “Соборність – єднає нас”. Діти активно відповідали на питання вікторини, а потім розгадали кросворд з ключовим словом СОБОРНІСТЬ. На завершення
заходу учні взялися за руки та утворили ланцюг з’єднання.

В 4-Б класі бібліотекарі провели урок- державності “Україна соборна і єдина”. Учні прослухали розповідь про свято Соборності, як воно виникло, як його святкують. Відповідали на питання вікторини та розгадали кросворд. Діти роздивлялися книжкову тематичну поличку, де була представлена науково-популярна література про Україну, про символи, про визначні пам’ятні місця України.
Насамкінець відбувся флешмоб- акція “Жовто-блакитна стрічка – символ єднання українського народу”. Учні утворили ланцюг з’єднання під час якого, тримаючисьза руки усі разом заспівали гімн України.