БУДІВНИЦТВО НА БАЛКОВОМУ МОСТУ: ВИКОНАНО 80% РОБІТ НА НИЗОВІЙ ЧАСТИНІ

11 серпня, один з об’єктів «Великого будівництва», автотранспортну магістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжя відвідав голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. За словами керівництва регіонального відділення Служби автомобільних доріг, на низовій частині Балкового мосту виконано 80% запланованих робіт. До кінця поточного року його планують відкрити для руху автотранспорту. очільник області акцентував увагу журналістів, що роботи активно ведуться і на інших ділянках будівництва. Так, 10 серпня, мостобудівники поновили бетонування пілонів на Вантовому мосту, попередньо до цього змонтувавши нову опалубку. Протягом першого дня робіт забетонована перша з чотирьох захваток висотою 3,3 метри. Всього ж треба буде наростити пілони на 10,2 метри, після чого цей об’єкт стане найвищою відміткою будівництва в усій Україні. Проектна відмітка пілонів вантового мосту в Запоріжжі складе 166 метрів.

Коли роботи на Балковому мосту через старий Дніпро та на Вантовому мосту через новий Дніпро будуть завершені, обидві будівлі з’єднають на острові Хортиця новою розширеною трасою. Проте, в питанні розширення дорожного полотна на сьогодні є деякі проблеми.

– У наступному році необхідно відселити людей з 14 будинків на Хортиці, щоб розширити дорогу між мостовими переходами. Питання переселення людей – це компетенція місцевої влади Запоріжжя. Керівники обласного центру мене запевнили, що це питання належним чином опрацьовується, – наголосив Олександр Старух.

Також, за словами очільника області, в планах на наступний рік – поліпшити та розбудувати транспортну розв’язку на лівому березі Дніпра, щоб запоріжці без заторів могли пересуватися містом.