БАЛКОВИЙ МІСТ ЧЕРЕЗ ДНІПРО ГОТОВИЙ НА 75%

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух відвідав з робочою поїздкою будмайданчик балкового мосту через Дніпро. Роботи на флагманському об’єкті президентської програми «Велике будівництво» тривають згідно графіка – зараз на 3-й споруді балкового мосту продовжуються роботи з армування   4-ї захватки плити проїзду. Загалом таких захваток потрібно зробити вісім. Одночасно підрядник виконує роботи з монтажу опалубки 5-ї захватки та готується до  бетонування. Вже укладено 600 кубометрів  бетону, на черзі ще 1000. Паралельно ведуться роботи з облаштування тротуару та встановлення бар’єрної огорожі.

– Мостобудівники, не дивлячись на вже складні погодні умови, дотримуються графіку робіт. Фінансування надходить в повному обсязі, тож сподіваємося, що роботи будуть завершені вчасно. Єдине питання, яке нас турбує – відселення людей з 14 житлових будинків, через які будівельники не можуть розпочати розширення дороги через Хортицю. Адже якщо відкрити міст, і зробити з’їзд на стару проїжджу частину –    на острові утвориться скупчення автомобілів. Днями знов обговорювали це питання із заступником голови «Укравтодору» Андрієм Івком – з нашого боку все зроблено, кошти на відселення виділено з держбюджету та від «Укравтодору», тепер справа за містом, адже ці люди, в першу чергу, жителі Запоріжжя. Ця проблема існує ще з 2007 року, і зараз ми просимо міську владу прискоритися для відселення цих людей, – зазначив Олександр Старух.

 Як повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Горбань, на сьогодні готовність балкового мосту складає 75%. За сприятливих погодних умов роботи мають завершити до кінця року – буде влаштовано дорожнє покриття, змонтовано бар’єрну огорожу, укладено асфальт, встановлено освітлення.