АТ «Укрзалізниця» звертається до пасажирів!

На сьогоднішній день у соціальній сфері регіону важливу роль відіграють приміські пасажирські перевезення залізничним транспортом АТ «Укрзалізниця». Зазначені перевезення пов’язані зі сталою роботою всіх галузей економіки, сприяють залученню населення передмість до виробничої діяльності, формуванню великої міської агломерації та зачіпають інтереси різних верств населення.

Залізничний транспорт АТ «Укрзалізниця» через його надійність залишається для населення, що здійснює щоденні поїздки в приміському сполученні на роботу й навчання, основним видом транспорту.

Послугами АТ «Укрзалізниця» користуються, зокрема, пенсіонери, студенти та школярі.

Приміські пасажирські перевезення, що виконує АТ «Укрзалізниця», наймасовіші й найдоступніші для населення, але й найзбитковіші. Це впливає на подальший розвиток залізниці.

Спрацьована інфраструктура, рухомий склад, недостатня компенсація на пільгові перевезення та проблема зростання кількості безквиткових пасажирів, має наслідок збитковості зазначених пасажирських перевезень.

Особливо       гострою         проблемою    багатьох         років АТ «Укрзалізниця» залишається зростання кількості безквиткових пасажирів на приміських перевезеннях.

З метою підвищення рівня доходу від перевезень пасажирів у приміському сполученні, керівництво АТ «Укрзалізниця» звертається до громадян, які користуються послугами залізниці, не допускати безбілетного проїзду приміським залізничним транспортом.

Статтею 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення у поїздах приміського сполучення передбачена відповідальність за безквитковий проїзд пасажира.