ДО ВІДОМА СПОЖИВАЧІВ

Інформація про намір здійснити коригування тарифу на послуги з централізованого водопостачання КП «Комишуваський комунальник» на 2024 рік

До Комишуваської селищної ради надійшов лист від КП «Комишуваський комунальник» з питання щодо коригування тарифів на послугу з централізованого водопостачання.

КП «Комишуваський комунальник» планує здійснити коригування діючих тарифів з централізованого водопостачання с. Григорівське, с. Вільне, с. Тарасівка, с. Кирпотине,с. Новотавричеське .

Метою коригування тарифів з централізованого є приведення у відповідність окремих складових структури тарифів в зв’язку із зростанням їх вартості.

Діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання  були встановлені рішенням виконавчого комітету Комишуваської селищної ради від 25.10.2021 №237 та введені в дію з 01.11.2021 року.

У зв’язку із збільшенням тарифу на закупівлю питної води, зростанням розміру мінімальної заробітної плати, та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що суттєво впливає на розмір тарифних ставок працівників –  надання даних послуг є збитковим.

З метою забезпечення надійного та безперебійного надання послуг з централізованого водопостачання  КП «Комишуваський комунальник» здійснило проект коригування тарифів та цін на послуги.

Основний чинник, який суттєво впливає на підвищення тарифу – це підвищення тарифу на покупну питну воду  –  25,872 грн. за 1 куб.м. в діючому тарифі 11,256 грн. /куб. м. , тобто зростання відбулося на рівні  129,85 %  внаслідок чого збільшились витрати підприємства на закупівлю питної води.

В проекті скоригованих тарифів на послуги на 2024 р. плановий фонд оплати праці розрахований, виходячи із законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати  – 8000 грн., передбаченого Законом України: „Про Державний бюджет України на 2024 рік” та прожиткового, що спричинило до збільшення посадових окладів працівників. виходячи із  положень Галузевої угоди  і колективного договору. У діючих тарифах врахована мінімальна заробітна плата в розмірі  6000,00 грн.

Тариф на послугу з централізованого водопостачання  становить:

Діючий –  25,066 за 1 куб.м. (без податку на додану вартість), 30,079 грн./м³ (з податком на додану вартість).

Згідно поданих розрахунків тариф на послугу з централізованого водопостачання становитиме:  42,937 грн. за 1 куб.м. (без податку на додану вартість), 51, 524 грн./м³( з податком на додану вартість), що на 21,445 грн. більше від діючого тарифу.

«Підвищення тарифу – це не бажання КП «Комишуваський комунальник». Це виробнича необхідність і навіть обов’язок підприємства, згідно чинного законодавства. Ми змушені реагувати на зміни на ринку енергоносіїв та інші, через які зростають витрати підприємства».

Зауваження та пропозиції приймаються до 24  червня  2024  року.

Більш детальну інформацію про тариф  також можна дізнатися  в  КП «Комишуваський комунальник» за адресою:  смт. Комишуваха, вул. Смирнова, 3.