Мешканцям громади рекомендовано утриматись від відвідування кладовищ

Традиційно після Великодня в Україні проходять поминальні дні, коли люди вшановують пам’ять померлих родичів та близьких і відвідують кладовища. Цьогоріч поминальні дні припадають на 22-23 квітня.

Однак територія Запорізького району і, зокрема, нашої громади розташована в зоні можливих бойових дій. Задля громадської безпеки та правопорядку на території області встановлені обмежувальні заходи щодо проведення масових релігійних заходів. З початку російського вторгнення район неодноразово зазнавав ракетних ударів, гинули мирні жителі, руйнувалися будинки, школи, інші установи. Ворог вкотре продемонстрував світові свою підступність та повну відсутність будь-яких цінностей, коли зруйнував нашу місцеву церкву якраз у Великодню ніч. Також на території нашої області були непоодинокі випадки обстрілів територій кладовищ.

В умовах триваючої військової агресії та існуючої небезпеки здійснення окупаційними військами нових терористичних актів та ракетних ударів по цивільних об’єктах наголошуємо на необхідності дотримання правил безпеки під час поминальних днів.

Наполегливо рекомендуємо мешканцям Комишуваської громади утриматись від відвідування кладовищ на період дії воєнного стану, і особливо під час поминальних днів 22-23 квітня. Перенесіть відвідування кладовищ до того часу, коли ситуація у регіоні стане більш безпечною. Не створюйте скупчення людей у ці дні, не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких! Попри всю важливість звичаїв ваше життя та життя ваших рідних важливіше і має бути у пріорітеті! Будьте обачними, відповідальними і не нехтуйте власною безпекою!