Учасники АТО та їх сім’ї отримають допомогу до Дня захисника України

Рішення про зміни до обласної програми соціальної підтримки «Назустріч людям» депутати прийняли під час позачергової 31-ї сесії Запорізької обласної ради.

Зокрема, рішення передбачає додатково направити 244,4 тис.грн. на компенсацію вартості житлово-комунальних послуг та твердого палива і скрапленого газу у розмірі додаткової 50-відсоткової знижки в межах норм, передбачених чинним законодавством, членам сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав та територіях проведення антитерористичної операції на Сході України.

Цим же проєктом рішення  було передбачено надання щомісячної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни, статус яким встановлено за безпосередню участь в зоні проведення антитерористичної операції.

– Із всіх програм, які сьогодні прийняті в області, саме ця – найбільш важлива, ефективна й фінансово наповнена програма. Соціальний захист, без перебільшення сажу, що він – «на передовій» і якщо у нас в соціальному захисті «тил прикритий», то й інше буде в порядку. Що ж до тих змін, які були прийняті сьогодні, то до 14 жовтня, до Дня захисника України, допомогу отримають 13 тисяч учасників АТО та 305 сімей загиблих, – прокоментувала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, депутат обласної ради Світлана Абдурахманова.

Це разова виплата у розмірі: особи з інвалідністю І групи – 1000 грн. на 1 особу; особи з інвалідністю ІІ групи – 700 грн. на 1 особу; особи з інвалідністю ІІІ групи – 500 грн. на 1 особу.

Прийняті до програми зміни також передбачають надання щорічної разової грошової допомоги до Міжнародного дня громадян похилого віку особам, яким виповнилося 90 років і більше.

Додатково також було збільшено обласну програму на  виконання завдань і заходів Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю» на 55,3 тис. грн. Таким чином обсяг фінансування обласної програми збільшено до 355,3 тис. грн. Додаткові кошти будуть направлені на забезпечення підвезення хворих, що перебувають на програмному гемодіалізі з територій.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради