Освітяни Комишуваської громади взяли участь у засіданні колегії з питань концепції «Нова Українська Школа»

На базі опорного закладу загальної середньої освіти Розумівської школи Долинської ОТГ, відбулося  розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА з питання реалізації концепції «Нова Українська Школа» у закладах загальної середньої освіти області в 2018 році та завдання щодо її подальшого впровадження у 2019/20 навчальному році».

У заході взяли участь управлінці від освітньої галузі Запорізької області, керівники органів освіти та уповноважені з питань освіти, директори та вчителі, представники батьківських колективів, представники  Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування. Комишуваську ОТГ представляли начальник відділу освіти Комишуваської селищної ради Надія Шевченко, заступник директора КЗ «НВК «Джерело» Наталія Бутенко, директор  КЗ «Зарічненська гімназія» Людмила Клунічева та директор КЗ «Новотавричеська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Анжела Попова.

На колегії традиційно нагороджували учителів та освітні заклади за перемоги в різних конкурсах регіонального та державного рівня, обговорювали досягнення освітньої реформи та НУШ. Обговорювалися і проблеми. Велику увагу директор Департаменту освіти та науки ЗОДА Тетяна Озерова приділила новому змісту учителя в НУШ.

Як розповіла начальник відділу освіти Комишуваської селищної ради Надія Шевченко, в приміщеннях Розумівської школи працювала виставка «Новий освітній простір», на якій всі присутні могли ознайомитися з новими розробками і учбовими програмами, технічними та іграшковими новинками.

За словами Надії Шевченко, концепція НУШ і надалі буде вдосконалюватися та впроваджуватиметься у школах громади. Як повідомила начальник фінансового відділу – головний бухгалтер Комишуваської селищної ради Тетяна Івахненко, на сьогодні, з субвенції місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої світи «Нова Українська Школа» між містами, районами та ОТГ області за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 2019 рік, вже виділено кошти,  у сумі 310 тис. 206 грн, які будуть спрямовані на придбання дидактичного та мультимедійного матеріалу і закупівлю сучасних меблів.