Оріхівське управління нагадує платникам податків про податковий борг, та його наслідки

Станом на 01.05.2020 року за даними обліку Оріхівського управління в Оріхівському та Гуляйпільському районах нараховується 65 платників податків – юридичних осіб, які мають податковий борг та які заборгували по сплаті податків на суму 18082,1 тис. грн. та 2730 платників податків – фізичних осіб підприємців з заборгованістю 12253,6 тис. грн.

Про виникнення податкового боргу та накладення податкової застави на активи боржника ДПС повідомляє податковою вимогою, яка містить інформацію про суму податкового боргу в розрізі податків та статусів (недоїмка, штраф, пеня), вказується дата виникнення та вимога про негайну сплату. Стягнення податкового боргу регулюється статтями Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

Слід звернути увагу боржників на підвищення фінансової відповідальності за несплату податків а саме: за затримку сплати податків нараховують пеню та штрафи за несвоєчасну сплату:

при затримці до 30 календарних днів – 10% погашеної суми боргу;

при затримці від 31 до 90 включно днів – 20% погашеної суми боргу.

При виникненні податкового боргу до підприємства застосовується податкова застава та іде стягнення коштів з рахунку згідно судових рішень, що в свою чергу ще більше призводить до некомфортного ведення бізнесу.

Оріхівське управління радить своєчасно та у повному обсязі сплачувати задекларовані грошові зобов’язання, а якщо і виник податковий борг то негайно його сплатити.

 

Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області