Ні, насильству серед підлітків!

17 серпня, в Комишуваському будинку культури, представниці комунікаційної агенції  Brandcom –  регіональний координатор реалізації проекту з підвищення обізнаності про гендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у постраждалих від конфлікту районах  Донецької, Луганської та Запорізької областей, тренерка Наталія Батракова та модераторка, психологиня Ольга Фролова –  провели тренінг  «Попередження проявів насильства серед підлітків». Учасниками навчального заходу  стали діти віком від 12 до 17 років селища Зарічне, села Щасливе, смт Комишувахи.

В основу тренінгу лягли питання: як формуються гендерні стереотипи і як вони впливають на сімейні стосунки, через що виникають конфлікти та як їх уникати, куди потрібно звертатися, якщо стали свідками чи учасниками агресії та багато іншого.

Через практичні заняття та ігри в юних учасників заходу формували свідоме відповідальне ставлення до проблеми насильства, як негативного явища, що наносить шкоду фізичному та психологічному здоров’ю людини, перешкоджає  гармонійному  розвитку особистості, повноцінній самореалізації.

Наприкінці заходу учасники висловили подяку тренерам та запросили їх частіше приїжджати з подібними навчальними семінарами до громади.

У свою чергу, тренерки порадили дітям ніколи не замовчувати про біду, яка  сталася чи то в школі, чи то на вулиці, і обов’язково ділитися усім з батьками чи з  людьми, яким довіряєш. Бо, в результаті замовчування –  насильство породжує насильство.

Для довідки: Інформаційно-просвітницька кампанія проходила в рамках реалізації проекту з підвищення обізнаності про гендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у постраждалих від конфлікту районах  Донецької, Луганської та Запорізької областей, яка впроваджується  в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агенства ООН: Програму розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA)і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Підтримують Програму десять міжнародних партнерів: ЄС, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Щвеції, Швейцарії та Японії.