Найчастіше запоріжці звертаються до податківців за довідками про доходи та реєстрацією касової техніки

За десять місяців працівники територіальних органів податкової служби Запорізької області надали запорізьким платникам 115 тисяч адміністративних послуг. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, більшість сервісів представники бізнесу та громадяни отримали у Центрах обслуговування платників – більше 114 тисяч.

Найчастіше відвідувачі ЦОПів зверталися за отриманням відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми і джерела виплачених доходів, за видачею реєстраційних номерів облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер), за внесенням до паспорта громадянина України відмітки про наявність права здійснювати платежі за серією та номером паспорту. Також у Центрах обслуговування підприємці реєстрували РРО, книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки.

Крім того, фахівці податкової служби області упродовж січня-жовтня в Держреєстрі фізосіб зареєстрували 19 тисяч громадян, зокрема, 850 іноземців.

На сьогодні у м. Запоріжжя та області працюють 18 Центрів обслуговування платників, спеціалісти яких надають сервісні послуги та консультації, а також приймають звітність та вхідну кореспонденцію.

З докладною інформацією про роботу ЦОПів та адміністративними послугами можна ознайомитися на сайті податкової служби регіону за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Центри обслуговування платників податків

 

Як підприємцям обрати свою групу оподаткування та не прогадати?

 

Таке питання спадає на думку кожному майбутньому бізнесменові, який планує розпочати свою справу. Цю тему детально розбирали на податковому тренінгу для підприємців-початківців у рамках четвертого сезону бізнес хабу – проєкту зі сприяння розвитку підприємництва, заснованого обласним союзом промисловців, підприємців (роботодавців) “Потенціал” та обласним центром зайнятості.

Запорізькі податківці разом з учасниками тренінгу розглянули особливості загальної системи оподаткування та спрощеної, специфіку роботи на першій, другій та третій групі єдиного податку.

Оскільки більшість слухачів лише розпочинають свій шлях у світ підприємництва, вони мали чимало запитань з приводу оподаткування, подачі звітності та сплати податків. Та все ж після переосмислення інформації виникає ще більше запитань, тому фахівці податкової служби запланували ще декілька зустрічей у форматі тренінгів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

 

Податковий семінар: запорізьким освітянам – про оподаткування профспілок

 

У Будинку профспілок пройшов податковий семінар для працівників профспілкових організацій освітніх закладів Запоріжжя та області.

Оскільки профспілки є неприбутковими організаціями, фахівці податкової служби звернули увагу на умови збереження статусу неприбутковості та відповідних податкових пільг. Зокрема, керівники та бухгалтери профспілкових організацій мають слідкувати за розподілом коштів та їх цільовим використанням.

Крім того, слухачам семінару розповіли про оподаткування виплат профспілкових організацій. Враховуючи встановлений в 2019 році розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо сума виплат чи відшкодувань члену профспілки не перевищує 2690 грн, то вона не оподатковується ПДФО та військовим збором.

Також податківці нагадали, що реєстр неприбуткових організацій розміщено на сайті податкової служби, і представники профспілок можуть у будь-який час перевірити свою присутність у цьому реєстрі. Особливо це важливо для контрагентів, з якими вони співпрацюють.

Разом з тим, лектори звернули увагу на податкові новації щодо подання єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ з 2021 року та законодавчі зміни щодо застосування РРО.

Наприкінці семінару освітяни мали змогу поставити запитання, тож усі бажаючі отримали необхідну їм інформацію.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Новації законодавства