Відбувся семінар «Сучасне бджільництво: Новітні технології в бджільництві. Методи боротьби з кліщем Вароа»

Сьогодні, 28 грудня, в Комишуваському будинку культури  відбувся семінар-навчання для бджолярів  Комишуваської громади , організований Департаментом агропромислового розвитку Запорізької  ОДА за підтримки «Українського проекту  бізнес-розвитку плодоовочівництва».

В ході семінару доповідачі докладно охарактеризували стан галузі бджільництва в Україні та ознайомили пасічників  з практичними напрацюваннями в організації щодо захисту та розвитку галузі. Окрім того,  знавці бджільництва мали змогу прослухати лекцію стосовно  нових типів кліщів Вароа,  які наносять значну шкоду бджільництву.

Також в роботі семінару взяла  участь заступник директора департаменту агропромислового розвитку Запорізької  облдержадміністрації Щербина  Людмила Михайлівна,  яка наголосила на необхідності створювати спілки чи громадські об’єднання бджолярів, основною метою яких є задоволення та захист інтересів своїх членів шляхом сприяння  розвитку бджолярства, обміну знаннями, досвідом пасічницької діяльності та ефективного використання продуктів бджільництва.

Зібрання викликало неабиякий інтерес, про це свідчить присутність у залі будинку культури як початківців, так і досвідчених пасічників, за плечима яких десятки років, присвячених улюбленій справі.