Бережіть врожай від пожежі

Як повідомляють в ГУ ДСНС України у Запорізькій області, у зв’язку з підвищенням класу пожежної небезпеки на всій території Запорізької області збільшилася ймовірність загоряння сільгоспугідь та лісів.

За останні дві доби пожежниками було ліквідовано п’ять масштабних пожеж на полях області:

17 червня 2018 року у фермерському господарстві «Фурса» (с. Новоіванівка, Приазовський район) на полі загальною площею 108 га вигоріло 20 га посівів пшениці. Попередня причина: підпал, збиток встановлюється;

у фермерському господарстві «Вектор-84» (с. Підпорожнянка, Вільнянський район) на полі загальною площею 43 га вигоріло 4,8 га посівів пшениці. Попередня причина: підпал, збиток встановлюється.червня 2018 року в ТОВ «ГЕОЛАН АГРО» (с. Запоріжжя, Токмацький район) на полі загальною площею 68 га вигоріло 0,0163 га посівів пшениці. Причина та збиток встановлюються.

18 червня 2018 року у фермерському господарстві «Сніжинка» та ФОП Білоусов Е.С. (смт. Веселеє) горіла озима пшениця загальною площею 94 га. Причина пожежі – занесення джерела запалювання із зовні. Збиток встановлюється;

19 червня у ТОВ «Компанія «Скіф XXI» (смт. Більмак) горіла озима пшениця загальною площею 0,6 га. Причина пожежі та збиток встановлюється.

У зв’язку із зростанням ймовірності виникнення пожеж на сільськогосподарських рятівники просять вжити вичерпних заходів щодо суворого нагляду по дотриманню протипожежного стану місць збирання та переробки врожаю ранніх зернових культур та пропонують за можливості організувати цілодобове спостереження за сільгоспугіддями та лісовими масивами.