“Вчіться складно говорити своїм рідним словом” – в КЗ«НВК «Джерело” відбулися інтелектуальні змагання

21 лютого 2019 року, в опорному навчальному закладі  КЗ «НВК «Джерело» Комишуваської селищної ради, до Міжнародного дня рідної мови, серед учнів 9-11 класів було проведено брейн-ринг  з української мови «Вчіться складно говорити своїм рідним словом». Цей захід, за словами заступника директора навчально-виховного комплексу з виховної роботи Віри Чіпко: «Покликаний поглибити знання учнів з української мови, прищепити інтерес, любов та повагу до святині, душі нашої нації. Адже без мови перестає існувати й народ».

Інтелектуальна битва відбувалася між 5 командами: «Лідер», «Переможці», «Водограй», «Поліглоти», «Лісова пісня». Цікаві конкурси, в яких потрібно було показати не тільки знання рідної мови, а й творчість, винахідливість, кмітливість та спритність для дітей підготували вчителі – мовники школи.

У 8 конкурсах-завданнях – «Розминка», «Фразеологізми», «Редактор», «Поліглот», «Так» чи «Ні», «Знавці фольклору», «Відгадай загадку» та «Граматика» – учням потрібно було замінити словосполучення або фрази одним словом іншомовного походження, пояснити значення фразеологізмів, знайти лексичні помилки, підібрати кінцівки прислів’їв, відгадати складні загадки та багато іншого. Гарним в цьому заході стало те, що всі команди показали гарні знання і не було переможців і переможених.