У 2018 році в громаді відкриється ЦНАП

Сьогодні, 5 червня 2018 року, до Комишуваської селищної ради завітали уповноважені спеціалісти Програми «U-LEAD з Європою», з метою детального оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо створення ЦНАПу в громаді. Зустрічали гостей селищний голова Юрій Карапетян,  голова Оріхівської райдержадміністрації Максим Проценко та заступник селищного голови з  питань діяльності виконавчих органів Надія Заяц.

Нагадаємо, ще у  березні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила відбір для надання допомоги на модернізацію та створення Центру надання адміністративних послуг. Комишуваська селищна рада не залишилася осторонь та подала заявку, з проханням допомогти у забезпеченні Комишуваського ЦНАП матеріально-технічним оснащенням для надання якісних послуг мешканцям громади. Комісія з відбору Програми «U-LEAD з Європою», у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 150 кандидатів, серед яких опинилася й Комищуваська ОТГ.

Як розповіла на зустрічі з представниками громади менеджер пілотних проектів Ольга Калініченко, в новоствореному ЦНАПі будуть надаватися величезний перелік послуг: реєстрація народження, шлюбу, місця проживання, призначення житлових субсидій, різноманітних соціальних пільг та допомог, видача довідок, допомога у вирішенні питань пов’язаних з земельними наділами, державна реєстрація підприємницької діяльності тощо. Всі ці базові адмінпослуги будуть проводитися в форматі «Єдиного вікна», звертатися до інших органів влади буде не потрібно, бо адміністратори ЦНАПу самостійно погоджуватимуть усі питання.  Ольга Калініченко зазначила, що прийомні години в таких закладах становлять не менше 5 днів на тиждень та 7 годин на день без перерви на обід. Не менше 1 дня на тиждень прийом буде здійснюється до 20.00 години. Також існуватиме можливість запису на прийом телефоном або через інтернет, цим же способом можна буде отримати консультацію у спеціаліста. Так, як до Комишуваської громади увійшло 30 населених пунктів, то у деяких селищах буде працювати мобільний ЦНАП. Він передбачає виїзд адміністратора до старостинських округів.

Відвідали спеціалісти й будівлю, в якій розташовуватиметься Центр адміністративних послуг. Наразі в ній проводяться ремонтні роботи. Плануються тут облаштувати не тільки затишні та зручні для роботи кабінети, але й дитячий куточок, туалетну кімнату для інвалідів, місце для очікування тощо.

За результатами зустрічі уповноважені спеціалісти повідомили, що вже до кінця 2018 року на території Комишуваської громади запрацює ЦНАП – установа, гаслом якої стане – професійність, результативність, своєчасність, зручність, доступність, простота.